28 iunie 2010

Pearl Harbor (2001)

OK, am mai văzut eu filme cu scene de acțiune, cu avioane de luptă, cu sute de focuri de armă, dar nici unul nu mi-a plăcut și nu m-a atras la fel de mult ca și acesta.
În după-amiaza asta am vrut să stau un pic mai liniștit, și mi-am pus un film în ideea că dacă mă plictisesc uitându-mă poate adorm, dar se pare că nu mi-am ales filmul potrivit :). Pearl Harbor este un film care de la început până la sfârșit este acțiune, care te face să vrei să îl vezi până la capăt. Bineînțeles că multă lume cunoaște bătăliile de la Pearl Harbor din anii '40, însă e plăcut să le revezi și sub forma unui film. Ca de obicei în acest gen de filme, printre avioane și gloanțe regizorul a strecurat și o poveste de dragoste, ceea ce face acest film unul superb ce merită văzut.
Nota mea: 10/10
Sinopsis (cinemarx.ro):
Povestea clasică a atacului japonez asupra Pearl Harbor-ului este revăzută prin ochii a doi prieteni din copilărie, acum ofițeri de Aviație. Evenimentele din 7 decembrie 1941 schimbă complet viața a doi tineri piloți și a unei frumoase asistente medicale. Pentru că Statele Unite nu intraseră încă în război, Rafe este trimis împreună cu aviatorii britanici în Europa, unde este împușcat. Crezându-l mort, Danny încearcă să o consoleze pe iubita acestuia, Evelyn și cei doi devin foarte apropiați. Când Rafe revine în țară, foștii prieteni devin dușmani și abia în vâltoarea evenimentelor de la Pearl Harbor se pot apropia din nou.

Niciun comentariu: