30 mai 2010

Și la elevi cine se gândește?

Presupun că ați văzut cu toții ce război se dă acum între popor și Guvern, datorită aplicării unor legi „necesare” pentru restabilirea echilibrului bugetar. Printre cei care se scandalizează sunt și profesorii. Problema e că oamenii ăștia (dacă îi mai pot numi oameni) nu se gândesc deloc la noi. Cum românii nu se pot conforma unor situații, evident că sunt câțiva deștepți care nu fac grevă, de parcă s-ar îmbogăți cine știe cât din 5 zile în care sunt plătiți pentru că își fac orele. Problema e că dacă aceștia nu fac grevă, lor le-ar cam trebui copii care să le vină la ore. În cazul clasei mele spre exemplu am primit un orar în care au fost incluse doar câteva ore, pe care le vom avea miercuri. Și mai ridicol: dacă nu mergem suntem puși absenți. Mai stresant este că noi nu știm exact când se va termina această grevă. Poate că se termină marți și noi trebuie să ne întoarcem din nou la școală. Poate se îngheață anul, nu se știe nimic sigur. Mai mult, am auzit că ar fi posibilitatea ca după ce ei se termină de certat cu Guvernul să ne cheme pe noi la ore ca să ne încheie mediile și să aștepte de la noi să le ducem buchete de flori cu ocazia încheierii anului școlar. NEVER! Deci dacă mă cheamă în iulie sau în august în primul rând că nu mă duc nicăieri, iar în al doilea rând poate le trimit câte un buchet de flori cu o bombă înăuntru, că altceva nu merită.
Pe scurt, dacă stăm să analizăm situația ne dăm seama că lor nu le pasă decât de salariile lor, dar nu și de elevi. Mulți deja avem planuri de vacanță, nu avem noi chef să le stăm la dispoziția lor când s-or gândi ei să se oprească din greve. Pe cei de clasa a XII-a i-au nenorocit de tot. Sunt elevi care poate au vrut să plece în străinătate, acum nu mai pot, din cauza că în România nimic nu merge cum trebuie.
Nu este pentru prima dată când suntem tratați ca ultimii oameni din țara asta și când nimeni nu se gândește la noi. Anul trecut la fel au făcut cu tezele unice. De la greva din cauza căreia s-a amânat o teză și până la subiectele greșite, și anul trecut ca și acum efectiv și-au bătut joc de noi. Vor o generație nouă care să promoveze România în lume, însă dacă vor continua așa nu știu ce vor obține. Cu profesori ce au în cap niște idei care nu mai ști de unde le scot și cu o atitudine oribilă față de elevi, fără condiții de studiu adecvate secolului 21, cu un sistem educațional în care nu ști sub ce formă vei fi evaluat peste 3 ani sau câte schimbări se vor mai face în lege odată cu schimbarea miniștrilor, nu știu cui îi place să învețe în țara asta.
Un singur lucru aș avea de adresat tuturor profesorilor:
NU VĂ MAI BATEȚI JOC DE ELEVI !

Niciun comentariu: