23 aprilie 2010

Mă duc la C.I.A.

Nu, nu la Central Intelligence Agency în Statele Unite, ci la Concursul de Informatică Aplicată :). Practic ăsta din câte înțeleg este un concurs de TIC pentru elevii de liceu, ceva similar cum a fost Alfa&Omega la care am participat în clasele V-VIII. Este format tot din 2 probe - una teoretică (grilă) și una practică. Diferențe din câte am înțeles ar fi că aici subiectele sunt puțin altfel, timpul de lucru pentru proba practică ar fi mai lung decât cel de la Alfa&Omega, că spre deosebire de Alfa&Omega acesta are și o fază națională și că este destinat elevilor de liceu, unde acea „ramură” a informaticii se numește TIC. Concursul se va desfășura mâine la C.N. Gheorghe Șincai din Baia Mare; nouă cel puțin ni s-a spus că trebuie să fim acolo la ora 8:30.
Practic la acest concurs se verifică nivelul de cunoștințe în operarea de bază a unui calculator pe platformă Microsoft Windows. Subiectele vor fi din câte am înțeles din Windows Vista și Office 2007, ceea ce e o veste bună pentru că eu din decembrie nu am mai folosit XP-ul deloc și e foarte posibil să nu-mi mai aduc aminte anumite chestii la el. La un singur lucru am emoții un pic: să nu fie Office în română. Windows-ul mai e cum e, dar eu nu am lucrat niciodată pe Office cu comenzi traduse în română. Nu ar fi un mare impediment însă mai bine ar fi dacă ar fi în engleză :).
Sper ca acest concurs să fie la fel de ușor ca și cele din anii trecuți, însă sper să nu fie la fel de prost organizat. În afară de cel din 2007 (cls VI pentru mine) care s-a desfășurat în 2 zile, în rest toate celelalte 3 au fost foarte obositoare. Mergeam de dimineața și stăteam acolo până pe la 4-5 după-amiaza. Sper ca de data asta să fie un sistem pus la punct și treaba să se miște conform programului, nu conform chefului profesorilor care corectează.
Sper să găsesc în liceul ăla sau în jur niște rețele wireless la care să mă conectez și să vă scriu „în direct” care e atmosfera și ce se întâmplă. Oricum, dacă o să avem pauze mari o să merg pe la niște localuri prin zonă și o să scriu de acolo cât o să pot, deci nu cred că o să lipsesc din online mâine prea mult.
Altfel spus, dacă vreți să știți ce se întâmplă la CIA 2010, urmăriți ce voi scrie în decursul zilei de mâine pe:

Niciun comentariu: