31 ianuarie 2010

Fenomenul iPad

De fiecare dată când Apple scoate pe piață ceva e un adevărat fenomen. Ce-i drept că din câte am citit pe net au niște produse extraordinare. De data aceasta produsul nou lansat este iPad-ul despre care probabil că ați auzit chiar și la știri. Păi ce mai e și asta? E practic un iPod gigantic care mai are vreo câteva întrebuințări. Are un ecran de aproape 10 inch cu rezoluția de 1024x768 și seamănă foarte mult ca funcții cu iPod-ul Touch. Memoria variază evident de la 16 la 64 GB. Nici nu știu sincer ce vrea să fie chestia asta. Laptop? În nici un caz! Scuzați-mă dar cred că nu ajunge nici la performanțele unui netbook. E-book reader? Nu prea cred, poate fi enervant să citești de pe un ecran luminos. Player de muzică? E prea mare, ar fi ridicol să porți așa ceva cu tine numai pentru muzică. Filme? Mie deja mi se pare ciudat să văd un film cinemascope pe un ecran 4:3, și cred că nu sunt singurul. Calendar și contacte? Păi astea le găsești direct în telefon, nu mai ai nevoie de încă un dispozitiv. Internet? În fine, să zicem deși în varianta fără 3G nici asta nu prea e valabil. Cel puțin din ce se zice că poate oferi această versiune de iPad eu personal nu mi-aș dori așa ceva. În afara aspectului care îți sugerează oarecum gadget-urile din filmele SF pe mine nu mă atrage nimic la placa asta. Poate mă înșel dar nu cred că o să aibă nici succesul pe care l-au avut celalalte produse Apple.
Momentan e un fenomen, dar cred că se va stinge toată minunea asta destul de repede. Nu prea văd să fie atâta vâlvă în comparație cu ce era când s-a lansat iPhone-ul de exemplu.
Cum spuneam, nu mi-aș cumpăra așa ceva. Poate dacă aduc îmbunătățiri mi-aș dori unul dacă l-aș putea lua pe puncte de undeva sau dacă l-aș câștiga cumva dar e clar că n-o să dau niciodată bani pe un iPad!

Niciun comentariu: