07 noiembrie 2009

Romeo and Juliet (1968)


La română anul ăsta facem numai literatură, deci avem de citit romane după romane și după alte romane. Evident, mie nu prea îmi place să citesc așa că mă uit la filme (la care găsesc). Astăzi m-am uitat la Romeo și Julieta.
Filmul reprezinta ecranizarea celebrului roman cu acelasi nume scris de William Shakespeare ,si prezinta o poveste de dragoste reala a doi tineri ce lupta impotriva destinului.Actiunea are in centrul ei cele 2 familii importante ale Veronei,Capulet si Montague care de ani buni se aflau intr-o rivalitate continua ce antrena chiar si cei mai umili servitori ai curtilor.La un festin dat de lordul Capulet la care toata lumea buna a orasului era invitata cu exceptia celor din familia Montague ,Romeo,fiul acestora din urma se hotaraste sa mearga deghizat pentru a-si vedea frumoasa iubita Rosalind.O data ajuns acolo el se indragoste nebuneste de Julieta,fara macar a o cunoaste,urmand ca pana la sfarsitul serii si ea sa duca aceiasi soarta. Dragostea ce ii uneste devine din ce in e mai mare si astfel ei planuesc sa se casatoreasca in secret,fiind uniti in faza lui Dumnezeu de un prieten al lui Romeo.In urma unui conflict cu familia Capulet,Romeo este expulzat din Verona,iar tatal Julitei hotaraste data nuntii acesteia cu Paris.Cu o seara inaintea nuntii,Julieta pune la cale un plan prin care sa ii ofere ocazia lui Romeo de a o vedea,insa rezultatul final nu va fi cel asteptat de acestia. (sursa: cinemarx.ro)
Ce să zic, e destul de bun filmul și din câte am citit pe net cam respectă toate momentele din opera originală. Vă recomand să-l vedeți chiar dacă aveți sau nu de citit pentru ora de română :).

Niciun comentariu: