02 noiembrie 2009

Noua gripă

De câteva zile probabil ați auzit pe toate posturile TV despre noile cazuri de gripă porcină din țara noastră și nu numai.. Ei bine, asta e ca faza cu gripa aviară de acum câțiva ani buni. Eu prima dată sincer n-am luat în considerare acele avertizări și mi se păreau fără rost acele ecrane de la TV cu măsuri de protecție pentru a nu lua această gripă. Și sincer cred că nu am fost singurul. Păi era și normal, că acum 3-4 luni erau câteva cazuri în toată țara. Însă acum situația pare să se schimbe. După ce am văzut cazul de la Sinaia am rămas șocat. Băi deci chiar e serioasă treaba asta. Eu unul o să încerc să urmez acele sfaturi și o să am grjă să nu mă îmbolnăvesc că nu am chef să iau așa ceva!!! Hai că o răceală mică de 1 săptămână n-ar strica dar doamne ferește să nu se ajungă la altceva, deci mai bine mă feresc și de acea mică răceală.
Din câte se pare nu trebuie să faci prea mare efort ca să iei această gripă, deci aveți grijă în această perioadă! Iată câteva sfaturi (sursa www.ms.ro)
- Nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului. Batistele personale nu se împrumută;
- Mâna nu va fi dusă la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun;
- Se vor evita pe cât posibil aglomeraţiile;
- Se va evita contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.);
- Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei se vor izola de restul familiei şi se vor prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.

Niciun comentariu: