01 noiembrie 2009

1408 (2007)

Ziceam că o să mă uit în weekend-ul acesta la un film. Nu am specificat că vroiam să mă uit la un film de groză. Ei bine, cine ce-şi caută îşi află. Asta s-ar putea aplica atât pentru mine cât şi pentru protagonistul filmului. Eu mi-am găsit un film care mă va marca pe tot restul vieţii, iar el şi-a găsit o cameră mai ciudată decât oricare alta.
Renumitul romancier de horror-uri Mike Enslin crede numai în ceea ce vede. Dar, dupa o serie de cărţi care au discreditat evenimentele paranormale ce avuseseră loc în cele mai bântuite case şi în cimitirele din întreaga lume, el nu are nicio dovadă a vieţii de dupa moarte. Însă toate aceste căutări sunt pe cale să ia o întorsătură cu totul şi cu totul neaşteptată când Mike se cazează în canera 1408 a hotelului Dolphin (a se vedea suma cifrelor). De aici începe nebunia. Zeci de oameni au murit în acea cameră în cele mai cutremurătoare moduri, iar acum fantomele lor încep să bântuie acel loc. Mike prima dată ignoră poveştile, dar totul se schimbă când trebuie să se lupte cu camera în sine pentru a supravieţui unei nopţi.
Nu vă spun mai multe, vă las să vedeţi filmul; nu vă speriaţi, nu sunt prea multe scene scary însă cum spuneam veţi fi ţinuţi în suspans pe tot parcursul filmului. Mie mi-a plăcut foarte mult acest film.
P.S. Spuneam că m-a marcat pe viaţă. Deci nu, nu am exagerat! Sincer, mie nici odată nu mi-au plăcut camerele de hotel decorate şi încărcate în stil clasic; mereu m-au făcut să-mi fie frică. Mai mult, niciodată nu mi-a plăcut să dorm singur nici măcar în apartamentul meu. Ei bine pot spune acum că niciodată în viaţa mea nu o să mă cazez singur într-o cameră de hotel vechi!

Niciun comentariu: